Rólunk

Néhány mondatban szeretnénk bemutatkozni. Mit is jelent a nevünk:

12043023_10204988834232750_2626896676630057984_n

Nem lehet vitás, hogy az ügyvédséggel kapcsolatos szabályozások, és a saját Kamaránk hozzánk való viszonya is megérett a változásokra. A XXI. századi Kamarának is ugyanazokat az elveket kell vallania, mint amelyek alapszabályában lefektetésre kerültek, de amelyek érvényesülését mi, az egyszerű ügyvédek, nemigen érezzük: önkormányzatiság, szakmaiság, érdekvédelem! Mindezeket a modern kor követelményeihez igazodva kell megvalósítani, amely követelmény nemcsak a mi számunkra, de érdekvédelmi és lobbi tevékenységünk nyomán a jogalkotás és a jogalkalmazás számára is jelentenek új feladatokat és kihívásokat.

E célok megvalósítása érdekében határoztuk el, hogy egyesülve csoportot alapítunk és programunkat minél több kollégánkhoz eljuttatjuk, bízva az egységes kiállás erejében.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy mik nem vagyunk:

Nem kiáltottuk ki magunkat önjelölt élcsapatnak, nem vagyunk sem jobb-, sem baloldali tömörülések trójai falova, nem kívánunk személyes karriert építő konjuktúra-lovagok zászlóvivői lenni.

Ügyvédek vagyunk, a munkánkért, az ügyvédi hivatás nimbuszáért aggódó kollégák, és határozottan kiállunk minden olyan kezdeményezés, eszme mellett, amely az Ügyvédség eredő függetlensége, önigazgatása, hatékony érdekképviselete mellett foglal állást és azért hajlandó küzdeni.

Kérünk tehát Téged, kedves kollégánk, hogy mellékelt programvázlatunkat tanulmányozd át, és amennyiben a magadénak érzed, úgy támogasd!

Ennél is nagyobb örömet okozna, ha saját javaslataiddal, beépítendő programpontokkal keresnél meg bennünket, mert az alábbi tervek kiegészítésénél örömmel várjuk minden, a kamarai érdekképviselet megújításáért lándzsát törő kartársunk segítségét.

Végezetül azt kívánjuk jelezni, hogy bár hangzatos programpontokkal, kecsegtető célok tekintetében sokan jelentkeztek már, mi a közös programunkat dinamikusan és számonkérhetően végre fogjuk hajtani, ha erre lehetőséget kapunk.

Bízva közös sikerünkben:

Kollégák a XXI. Századi Ügyvédségért