Németh Zsolt

Németh Zsolt

Kiválasztott tisztség: Elnök, elnökhelyettes, elnökségi tag, MÜK küldöttgyűlés

Amikor a 80-as évek derekán Édesapám VW412-ese Várna környékén megadta magát, elmentünk a Merkúr telepre, hogy tájékozódjunk a vásárlási lehetőségekről. Közölték, hogy a színválasztás során a zöld közül választhatunk. Azóta sem tartom helyesnek, ha egy közül lehet választani.

1995-ben kezdtem ügyvédjelöltként. Az egykori 21-es ügyvédi kirendeléseit vittem, egyéb munkáimat pedig a budapesti 1. számú Ügyvédi Irodában végeztem. Tíz éven át szinte kizárólag büntető ügyekkel foglalkoztam, majd pénznyerő automatákat üzemeltető társaságok jogi képviseletét láttam el. A tilalmat követően döntően ingatlannal kapcsolatos jogi munkával, így adásvételi szerződésekkel foglalkozom. Az elmúlt években széles spektrumára láttam rá az ügyvédi tevékenységnek.

Fő irányvonalnak az érdekvédelmet tekintem. Ez a hivatásunk, ez a munkánk, ebből élünk. Keresni kell tevékenységünk kiszélesítésének lehetőségeit, meg kell védeni magunkat a kontároktól, a határterületeken dolgozó szakmák számunkra pozícióvesztést okozó terjeszkedésétől, és nem utolsó sorban a kényszerű árverseny okozta küzdelem miatt az egymás alá ígéréstől is.

Nem önjelölt vagyok, a Kollégák a XXI. századi Ügyvédségért Egyesület kért fel. Évek óta folyó munkánkat az elmúlt időszak hitelesítette. Terveim közt szerepel társadalmi megbecsültségünk látványos javítása, a kamarai működés átláthatóvá és valóban szolgáltatóvá tétele, a kommunikáció szignifikáns javítása minden irányba. Nem gondolom úgy, hogy nyilvántartottak vagyunk, akik az ügyfélszolgálati irodán leadhatják amit szeretnének, úgy gondolom, hogy a Kamara belőlünk, Tagokból áll össze, ne csak a kötelességeinket teljesítsük, de gyakoroljuk jogainkat is!

A köztestületet vezetni nem könnyű, alázattal teli munkát és kitartást kíván. Nem voltam a vezetőség része, kívülről jövök. Hogy ez előny vagy hátrány, azt döntsétek el Ti, Kollégák!

Kérem, hogy programunkat és jelöltjeinket támogassátok, hogy csapatunk lendülete vigye tovább előre hivatásrendünk közös ügyét!

Film, régészet, kard… ki jut eszünkbe? Hát persze, hogy Németh Zsolt 🙂 – Személyesen Németh Zsolt

Programunk