Aki intézi, nem bonyolítja – személyesen Mező András

Aki intézi, nem bonyolítja – személyesen Mező András

Utam születésemtől kezdve egyenes ívben vezetett az ügyvédi lét felé. Zenei általános iskolába jártam, onnan matematika tagozatos középiskolába felvételiztem, majd a gimnázium után a jogra jelentkeztem. Munkába állásom napját a tanulás után viccnek éreztem – mivel április 1-jére esett. Ügyvédként viszont rögtön az első napom jelezte, hogy komoly, munkás évek következnek, hiszen első ügyvédi napom szintén munkaszüneti nap volt – viszont a Munka ünnepe.

Immár több, mint 24 éve dolgozom polgári ügyvédként. Munkámban komoly segítség a matematikai látásmód. Rám is igaz a reklám szlogen: “Intézzük, nem bonyolítjuk.” Nem szeretem a felesleges sallangokat, cicomákat. A lényeg a lényeg, ez jellemzi a munkámat is.

Ahogyan az életemet sem bonyolítom, ha nem muszáj. Huszonhat éve vagyok házas. Mikor nejemet megismertem, ő még csak 17 volt. Elcsavartam a fejét, aztán jött a gyerek. A liliomtiprás vádjától mindössze az a körülmény mentett meg, hogy a két esemény között 19 év telt el.

Fiam azóta is legnagyobb büszkeségem, a maga XXI. századi látásmódjával. Bevallom, nem egyszer veszek róla példát a munkám során. Ők már nem kockában gondolkodnak, mindig a határokat feszegetik, és az a fontos számukra, hogyan oldjanak meg valamit, nem pedig az, hogy hogyan ne.

Hobbim az írás. Regények, folytatásos történetek, forgatókönyvek folynak ki az ujjaim alól. Ezek a sztorik maguktól születnek, én csak rögzítem őket. Másik hobbim a zene. A legkülönfélébb zenéket hallgatom, és időnként megpróbálkozom a zeneszerzéssel is. Hogy kondiban tartsam magam, esetenként gyaloglok. Leghatározottabb tervem, már legalább tíz éve, hogy a kamaránkban elindítom a kamarai gombfoci kultuszát, és egy megfelelően ütőképes csapattal akár az országos bajnokságban is indulhatnánk.

Úgy látom, a kamaránkban ezernyi lehetőség van arra, hogy mi, ügyvédek, jól érezzük magunkat. A legkülönfélébb rendezvények, akár egy közös focizás, akár egy zenei vagy néptánc est, akár egy bridzs klub (hú, az nagyon menő lenne!), és még rengeteg ötlet merül fel bennem, amit szeretnék megvalósítani.

Segítsetek benne! 🙂

Vissza András bemutatkozó oldalára!