Mező András

Mező András

Kiválasztott tisztség: elnökhelyettes, elnökségi tag, MÜK küldöttgyűlés

Tisztelt Kollégák!

A Kollégák a XXI. századi Ügyvédségért Egyesület támogatásával jelentkezem kamarai tisztségekre.

1994 óta vagyok a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja. Először egyéni ügyvédként, majd 2010-től saját egyszemélyes irodám tagjaként végzem az ügyvédi tevékenységem.

2015-ben több társammal közösen alapítottuk meg a Kollégák a XXI. századi Ügyvédségért csoportot. Kamaránk érdekvédelmi tevékenységének javítását, reformját, valamint az átláthatóság növelését tűztük ki célul. Ezen témákkal kapcsolatban javaslatokat tettünk, vitafórumot szerveztünk, elképzeléseink összefoglalása 2016-ban a Pesti Ügyvédben is megjelent.

Sajnos törekvéseinknek nem láttuk foganatját. Egyikünk sem volt kamarai tisztségviselő. Rá kellett jönnünk, hogy kintről, a partvonal mellől bekiabálva nem tudjuk eredményes érdekvédelmi tevékenységre bírni a kamarai döntéshozókat.

Ezért fontosnak tartjuk, hogy elkötelezett csoportunk tagjai közül minél többen bekerüljenek a kamara választott tisztségviselőinek sorába, hogy megvalósíthassuk programunkat.

Programunk

Jómagam úgy gondolom, elsősorban az Elnökség, valamint a MÜK küldöttgyűlés tagjaként tudom szolgálni ezeket a célokat, ezért kérem, támogassanak mind az ajánlási folyamatban, mind pedig a választások során. Az Elnökség tagjaként azonnal kezdeményezni fogom egy érdekvédelmi munkacsoport felállítását, élén elnöki megbízottal. A munkacsoport feladata lesz a fentebb hivatkozott programunkban foglalt célok megvalósításának előkészítése.

Megtisztelő támogatásukat előre is köszönöm.

Kollegiális tisztelettel:

Mező András

Andrásról megtudható még itt is pár információ. Például, hogy hogyan nem lett liliomtipró!