Az informatikai guru – személyesen Kővári Kálmán

Az informatikai guru – személyesen Kővári Kálmán

Székesfehérváron kezdtem általános és középiskolát, majd 2000-ben végeztem az egyetemen.

A jelöltködést kitérő nélkül ügyvédség követte. Egyszemélyes irodám van, mindenevő vagyok, de a polgári jogi munka jelentősen több.

Szüleim, bátyám jogi végzettségűek, így nem lehetett kimaradni a sorból.

Egy feleség, két gyermek, megannyi gond. Sokakkal egyezően nekem is az első gyerek után ment el az alakom. Háziállat nincs, a cicás képeket sem szoktam lájkolni. Inkább sör, mint bor, inkább kávé mint tea. Szeretem a hasamat, útálom a mellébeszélést, és a kivagyiságot.

Régen (nagyon) versenyszerűen sportoltam, de azért még most is elgyalogolok két-három sarkot egy vadasért.

Hobbim a szakmám azon része, amikor gondolkodni kell, új értelmezések, új érvelések születnek a fejemben. Az már csak hab és a cseresznye a tortán, amikor a bíróság ezekkel (néha meglepő módon maradéktalanul) egyetért. Be kell vallani, a nem konzervatív jogalkalmazás nem jellemző a magyar bíróságokra, üdítő a kivétel.

Jelentős időt töltök szélmalomharccal földhivatal és egyéb hatóságok előtti eljárásokban, de tudjuk, hogy a büntetőügyekben sem hallgat az ügyvédre/védőre a bíróság. Az újPp áldásos hatását és a bíróságok ez alapján történő újult erővel történő kioktatási, lekezelési, földbedöngölési feléledését mindenki ismeri. Mindez egyedül nem változtatható meg eredményesen.

A számítógéppel átlagos feletti viszonyban vagyok (az irányítás azért az enyém), szabadidőmben szívesen játszom is a géppel. A Bossfight-okban egyedül az ÁNYK és a KAÜ tud kifogni rajtam (oké be kell vallani az ezerféle nyomtatvány kitalálóinak is ezúton gratulálok), de szerintem nem játszanak tisztességesen. Ezek a főellenfelek eléggé frusztrálnak, legyőzésük szintén nem megy egyedül.

Az informatikában az egy embert érintő hiba már olyan, amit javítani kell (mivel a hiba létezik és egyre több embert fog érinteni), egy probléma bejelentésére már azonnal cselekedni kell. Érdekesek ezért a tömegesen olvasható pl. a kirendelési rendszerről szóló tapasztalatok, amelyek alapján a rendszer haladéktalan javítása (vagy egyáltalán üzemszerű működtetése) elengedhetetlen. Az informatikai bénázások mindig nagyon szíven találnak, mert ez az a terület, ahol bármit meg lehet csinálni jól is ha nem nézzük a felhasználókat birkának.

Évjáratom 74-es, kevés kilométerrel, megkímélt állapotban, női vezetővel. Nincs (és nem vágyom rá) nagy házam és még hatalmasabb kocsim, azonban van szabadidőm, amit családommal és barátokkal tudok tölteni. Ebbe a szabadidőbe még belefér a kamarai tisztség ellátása, így sem az nem megy a munkám rovására, sem pedig a munkám nem megy a tisztség ellátása rovására.

Nem voltam még kamarai tisztségviselő, nem érdekem a régi rendszer egy plusz új arccal történő renoválása, véleményem szerint a programunkban rögzített célok és fejlődés inkább „kívülröl” jött, beidegződésektől mentes ügyvédekkel érhető el.

Vissza Kálmán bemutatkozó oldalára!