Kővári Kálmán

Kővári Kálmán

Kiválasztott tisztség: Tagfelvételi bizottság tagja, elnökségi tag, MÜK küldöttgyűlés tagja

A Kollégák a XXI. századi Ügyvédségért Egyesület támogatásával jelentkezem kamarai tisztségre. A kamara érdemi fejlődésében bízó ügyvéd vagyok, már inkább közelebb a véghez, mint a születéshez. Lehetőség esetén az ügyvédek mindennapi érdekeit fogom képviselni az ügyvédi munka számos területéről szerzett, a hivatásunkat megnehezítő eljárásokra, szabályokra vonatkozó tapasztalásaim alapján.

El kívánom érni végre a tényleges, nem elvi szintű (és hatásfokú) érdekképviselet megvalósulását és az ügyvédeket terhelő adminisztráció csökkentését, illetve abban a kamara aktív segítségét. Többek között megvalósítását erőltetném annak az elképzelésemnek is, hogy a kamara számítástechnikai segítő-kiszolgáló platform kialakításával segítse aktívan a kollégákat az egyes elektronikus eljárásokban.

Több éve puffogunk magunk között kartársaimmal a számunkra egyre kedvezőtlenebb jogi és gazdasági helyzetről és az érdekképviselet hiányáról, valamint a társadalmi „megbecsülésünkről”. Van akit az zavar, hogy egy festő, vagy bármilyen szakipari munkás munkája néha megbecsültebb mint az ügyvédé, inkább várnak az emberek egy jó mesterre és fizetnek többet, nálunk pedig a „de hát ez magának csak egy papirka és egy pecsét” hozzáállás kezd elterjedni az díjak folyamatos csökkentésével. Van akit az zavar, hogy a hatóságok egyáltalán nem tekintenek már partnernek, tulajdonképpen egy zavaró tényező vagyunk a kis eljárásukat megzavarva, több hatóság szerint nélkülünk sokkal gördülékenyebb lenne minden. Van akit az zavar, hogy nincs olyan információ, hogy a kamara az ügyvédeket negatívan érintő témák esetén azonnal, hangosan és hatásosan, de főleg mindig kiállna a kartársak, illetve az ügyvédek érdeke mellett. Van akit az zavar, hogy az eszméletlen adminisztrációs teher felőrli munkakedvét annak időt rabló, túlbonyolított jellege miatt, és ennek megoldásához, kezeléséhez segítséget nem kap. Van akit zavar, hogy gondolkodásától idegen informatikai ismeretek kellenek szinte minden eljáráshoz, azonban nem kap segítséget. És sorolhatnánk.

Most elérkezettnek látom az időt, hogy a puffogás és egymás közti megbeszéléseken túl megpróbáljak az aktuális és sokaknak nem tetsző helyzeten változtatni, és a kamarát ténylegesen a tagokat kiszolgáló, segítő és védő testületté formálni, amelyhez az esetlegesen megszerzendő pozíció adta keretek között szeretnék mindent megtenni.

Kálmán magánéletéről érdekes dolgokat tudhatsz meg, pl. hogy mikor veszítette el – az alakját 🙂

Programunk