Kollár Rózsa

Kollár Rózsa

Kiválasztott tisztség: Szociális bizottság elnöke, Szociális bizottság tagja, MÜK küldöttgyűlés

Tisztelt Kollégák!

A Kollégák a XXI. századi Ügyvédségért Egyesület támogatásával szeretnék részt venni a 2018. évi kamarai választásokon.

1998-ban végeztem az ELTE Jog-és Államtudományi Karán. Dr. Kollár Pál bátyám mellett, illetve a Harmincas Ügyvédi Irodában dolgoztam ügyvédjelöltként. 2002-től egy kolléganővel közös irodában, majd 2005-től a Harmincas Ügyvédi Irodában dolgoztam tagként. 2012-től két kollégámmal megalapítottuk a Czeglédy, Kollár, Tüske Ügyvédi Irodát.

A kamara működéséről sokunknak, így nekem is leginkább az jut eszembe, hogy mi nem működik jól. Azokkal a kollégáimmal és társaimmal, akikkel megalapítottuk a Kollégák a XXI. századi Ügyvédségért Egyesületet, már évek óta összejárunk és próbáljuk mozgósítani a kar tagjait. Fontos lépésnek tartom, hogy összefogtunk néhányan és időt, energiát nem kímélve igyekszünk részeseivé válni a kamarai közéletnek, azonban még fontosabbnak tartom azt, hogy minél több ügyvédet bevonjunk a közös munkába és igyekezzünk együtt változtatni, jobbítani.

Ugye szeretnénk, ha a kamara szó hallatán ne csak a rettegett fegyelmi eljárások és a tagdíjfizetési kötelezettség jusson eszünkbe?

Szeretném, ha a megválasztott kamarai tisztségviselők figyelembe vennék az észrevételeinket és igényt is tartanának rájuk. Szeretném, ha létezne kommunikáció a kamara és tagjai között. Alapvető kívánalom az ügyvédek részére a kamara érdekvédő funkciója és a mindennapi munkánkban felmerülő gondok, problémák orvosolásában való közreműködés.

Remélem nem csak vágyálom egy, a közjegyzői kamaráéhoz hasonló (hatékony) lobbi tevékenység és a médiában való szereplési lehetőségek kialakítása, biztosítása. A magam részéről támogatnám a kamarai szóvivői tisztség létrehozását.

Nagyon megtisztelőnek tartom, hogy kollégáim egyhangúan szavaztak nekem bizalmat abban a kérdésben, hogy a szociális- és jóléti bizottságban, annak tagjaként vállaljak aktív kamarai szerepet. Mivel ezek a kérdések és problémák állnak hozzám a legközelebb, ezért úgy döntöttem, hogy indulok a választásokon. Szeretném, ha több figyelmet szentelne a kamara a gyermeket váró és kisgyermekes kolléganőknek, ha kidolgozhatnánk olyan javaslatokat, amelyek egyfelől legalább a kamarai anyagi terheiket csökkenthetné, illetve a munkába való visszatérésüket, az információkhoz való hozzájutásukat segíthetné. Fontos továbbá az idős kollégáink támogatása, valamint a munkából való kiesés betegség miatt eseteinek egyedi vizsgálata, a kamara támogatási lehetőségének felvetése ezen esetekben. Nem feltétlenül csak anyagi segítséget értek ezalatt, hanem a kollegiális támogatás is megfontolandó lehet.

Korábban nem láttam el kamarai tisztséget, ugyanakkor bízom benne, hogy minél több Kolléga támogatását elnyerve eredményes munkát fogok tudni ellátni a Budapesti Ügyvédi Kamarában.

Megtisztelő támogatásukat előre is köszönöm.

Kollár Rózsa

Ismerkedj meg Rózsával kicsit közelebbről is, Füzér József kiváló karikatúrája apropóján:  Személyesen – Kollár Rózsa (rendhagyó önélet-rajz)

Programunk