D`Elhougne Győző

d’Elhougne Győző

Kiválasztott tisztség: Fegyelmi bizottság tagja, MÜK küldöttgyűlés tagja

A GATE-GTK 1998-as elvégzését követően 2005-ben végeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán, majd 2009-ben jogi szakvizsgát tettem. Belga felmenőim között az 1780-as évektől szinte csak ügyvédek találhatók. Közös vonásunk, hogy – akár karrierünket is kockáztatva – mindig kiálltunk a tisztesség és igazság mellett.

A kamara legfőbb feladatának a tagok érdekvédelmét tartom. El kell érnünk, hogy a munkánkat megfelelő körülmények között, méltó díjazás mellett végezhessük úgy, hogy a munkánkat érintő jogi környezetbe is legyen beleszólásunk. Határozottan fel kell lépnünk a nagyüzemi konzumáras cégalapítókkal, a szerződő félként viselkedő ingatlanközvetítőkkel és az ügyvédi tevékenységet kínáló zugírász kontárokkal szemben.

Gátat kell szabni – akár a fegyelmi eljárás díjkötelessé tételével – az alaptalan ügyfélpanaszoknak, minimálisra csökkentve az alaptalanul eljárás alá vont kollégáink számát. Ugyanakkor ki kell szűrnünk magunk közül az ügyfelek bizalmával súlyosan visszaélő, ügyvédi alapértékeket semmibe vevő kollégáinkat.

A kamarának vissza kell szereznie tagsága bizalmát, ki kell építenie hatékony lobbi tevékenységét és marketing-kommunikációját, fel kell számolnia a hatósági attitűdöt és olyan együttműködő partnerré kell válnia, amely ténylegesen jobbítja és könnyebbé teszi a tagok mindennapi működését. Vissza kell szereznünk az igazságszolgáltatásban régen betöltött szerepünket, hiszen már az ügyvédi rendtartásról szóló 1874. évi XXXIV. tv. is az „igazságszolgáltatás egyik legfontosabb közegeként” említi az ügyvédséget.

Az idei választáson a Kollégák a XXI. századi Ügyvédségért Egyesület felkérésére és támogatásával a fegyelmi bizottsági tagság elnyerése a célom.

Győző akkora tárgyalási rutinnal rendelkezik, mint kevesen. Nem véletlen, hogy akár a „7000 tárgyalásos ember”-nek is nevezhetnénk 🙂 Részleteket itt találsz!

Programunk