Kezdeményezés a Budapesti Ügyvédi Kamara közgyűlésének összehívására

Kollégánk, Barátunk!

A közelmúlt eseményei nem csupán a Budapesti Ügyvédi Kamara, de az ügyvédi hivatás tekintélyét is megtépázták. Jelenleg különböző érdekcsoportok, vezető személyek körüli tömörülések a bíróságon keresik vélt vagy valós igazukat. A tegnapi napon a Magyar Ügyvédi Kamara a törvényességi felügyeletet gyakorló igazságügyminiszter keresetindítása következtében a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökének hatáskörébe tartozó feladatok ellátására a Győr-Moson-Sopron Megyei Ügyvédi Kamara elnökét jelölte ki – ezáltal a BÜK működésképtelenné válását kimondva.

Ebben az eddig példátlan helyzetben – amely meggyőződésünk szerint egyetlen érdekcsoportnak és egyetlen kollégának sem kedvez – egységes kiállásra, az ügyvédség függetlenségének, önigazgatásának védelmére és hatékony érdekképviseletre van szükség. Az egyetlen kézenfekvő megoldás, ha az Alapszabály IV. fejezet 3. pontjának értelmében haladéktalanul kezdeményezzük a Budapesti Ügyvédi Kamara közgyűlésének összehívását! Ahhoz azonban, hogy a közgyűlés összehívására sor kerüljön, az Alapszabály értelmében az ügyvédi kamarai tagság egyharmadának indítványa szükséges!

Mi, a Kollégák a XXI. századi Ügyvédségért csoport nevében kezdeményezzük a Budapesti Ügyvédi Kamara közgyűlésének összehívását abból a célból, hogy a közgyűlés döntsön egy új kamarai választás kiírásáról.

Programunkról, arról hogy kik vagyunk, bővebb információt ezen a honlapon, illetve a www.facebook.com/kollegakXXI oldalon találhatsz.

Amennyiben egyetértesz azzal a meggyőződésünkkel, hogy csak a budapesti ügyvédség legszélesebb fóruma jogosult a jövőnkről dönteni, kérünk, hogy aláírásoddal támogasd kezdeményezésünket!

Budapest, 2015. október 22.
Bízva közös sikerünkben, kollegiális üdvözlettel:

 

Kollégák a XXI. századi Ügyvédségért

szavazolada200x133

Töltsd le innen aláírásgyűjtő ívünket PDF formátumban, vagy innen szerkeszthető WORD formátumban, és kitöltve juttasd el hozzánk a következő címre: Kollégák a XXI. századi Ügyvédségért, 1388 Budapest, Pf.: 100.

Ha jobbnak látod, küldj nekünk e-mailt: kozgyules@kollegakxxi.com

Az ívet leadhatod az itt következő ügyvédi irodák bármelyikében is, a megjelölt időintervallumban, vagy előzetes egyeztetést követően, ahol további információkat is kaphatsz a kezdeményezésről:

Czeglédy, Kollár, Tüske Ügyvédi Iroda, 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky Út 51.,  10.00 – 16.00 óra között

Dr. Esősi Krisztina Ügyvédi Iroda, 1181 Budapest, Üllői út 395.

Dr. Mező András Ügyvédi Iroda, 1133 Budapest, Tutaj u. 6/B

Dr.Nagy és Társa Ügyvédi Iroda, 1068 Budapest, Városligeti Fasor 24. fsz., 9.00 – 17.00 óra között

Németh és Herrmann Ügyvédi Iroda, 1126 Budapest, Királyhágó utca 5/B. 2. emelet 3., 9.00 – 17.00 óra között

Dr. Németh Zsolt ÜI, 1065 Budapest, Liszt F. tér 10. III. 21.

Prokob És Szabó Ügyvédi Iroda, 1054  Budapest, Széchenyi utca 14 3./10

Dr. Rezes Gábor Ügyvédi Iroda, 1114 Budapest, Bocskai Út 17. IV/1., 9.00 – 17.00 óra között

Vauver Ügyvédi Iroda, 1132 Budapest, Váci út 28. félemelet 2., h-cs 9:30 – 10:30 óra között

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .