A Kúria döntése elé

A Kúria döntése elé

Kolléganők, Kollégák!

Holnap reggel 9.00 órakor döntés várható a régóta húzódó perben, a Budapesti Ügyvédi Kamara két évvel ezelőtti tisztségviselő-választása kapcsán. A Kúria dönt majd a jogerős ítélettel szemben benyújtott felülvizsgálati kérelem tárgyában.

A mi véleményünk szerint a döntés legfeljebb jogi szempontból határozhatja meg, hogy kell-e új választást tartani a Budapesti Ügyvédi Kamarában. A kamarai közélet tisztasága, a kétségek és aggályok eloszlatása – a Kúria döntésétől függetlenül – kizárólag új választások útján biztosítható.

A Kamara a 2014-ben megválasztott vezetésével és a választásokon alulmaradt csoportosulással eljutott oda, hogy az Igazságügyi Minisztérium kezdeményezte miniszteri biztos kinevezését a kamaránk élére, és lassan két éve nincs vége a 2014-es választásoknak. Ilyen körülmények között egy szabad hivatásrend felvilágosult vezetőitől akkor is elvárható az új választások kiírása, ha a biróság ítélete megerősítené jogállásukat.

Ezért mi, a Kollégák a XXI. századi Ügyvédségért csoport, továbbra is teljes mellszélességgel kiállunk az új kamarai választások haladéktalan kiírása mellett, amely a Kamaránk társadalmi elismertségének, becsületének helyreállítására az egyetlen lehetséges megoldás.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .